Epoxy instrooi gietvloer

Image
Realisatie NMBS Schaarbeek

Eigenschappen van deze vloer

Chemisch bestendig
HACCP
Antislip
Vloeistofdicht
Intensief gebruik

Is dit de geschikte vloer voor je project? Nog bijkomende vragen? Ons team experten helpt je graag verder in je keuze.

Voorstelling

Het SOLTEC DECOR vloersysteem is een meerlagig epoxy systeem ter plaatse gelegd, opgebouwd met een zelfvloeiende epoxymortel, ingestrooid met gekleurde kwartskorrels en kleurloze epoxy afwerklagen. De bekomen oppervlakte is naadloos en stroef; het anti-slip oppervlak wordt bekomen door middel van de kwartskorrels Een brede waaier van RAL kleuren bieden aan de SOLTEC DECOR een attractief esthetisch uitzicht, zonder het industriële karakter te verloochenen.

Toepassing

De SOLTEC DECOR wordt toegepast voor vlakke naadloos antislip vloeren, telkens wanneer een hoge mechanische- alsook chemische weerstand één geheel moeten vormen. Dankzij zijn antislip oppervlak en dikte, is de SOLTEC DECOR het ideaal vloersysteem voor grootkeukens, productiezalen in de voedingsnijverheid, esthetische vloeren in de industrie. Rechte en halfronde plinten kunnen de randen en sokkels afwerken.

Uitvoering

Het beton of chape zullen zuiver, droog en minstens drie weken oud zijn. De ondergrond zal stofvrij gestraald of geschuurd zijn, en voorzien worden van een extra impregnatieprimer bij poreuze ondergronden. De SOLTEC DECOR wordt in vier lagen aangewend:

  1. Een epoxy primer: 350 gr/m2.
  2. Een zelfvloeiende epoxymortel: 5 kg/m2, ingestrooid met gecalibreerde gekleurde kwartskorrels.
  3. Een kleurloze epoxy verzegelingslaag: 750 gr/m2.
  4. Een kleurloze blinkende epoxy of matte PU laklaag.