Waterdichting

Image
Waterdichting realisatie

Voorstelling

De SOLTEC FIBER is een kunstharsoverlaging, onder vorm van een glasvezellaminaat. Het is scheuroverbruggend, licht flexiebel, zonder naden en volledig vloeistofdicht. De chemische weerstand zal bepaald worden door het gebruikte hars. De SOLTEC FIBER kan gebruikt worden als onderlaag voor al onze andere systemen, hetzij ter versteviging van de ondergrond, hetzij als waterdichtingsmembraan.

Toepassing

De SOLTEC FIBER wordt toegepast voor naadloze overlagingen, telkens wanneer vloeistofdichting en een hoge mechanische- alsook chemische weerstand één geheel moeten vormen. Dankzij zijn hoge slijtweerstand en hoge buig- en trekweerstand, is de SOLTEC FIBER het ideaal systeem voor inkuipingen, natte cellen, douches, en minder stabiele ondergronden. De zeer hoge stootweerstand van de SOLTEC FIBER zal ook de bescherming van muren tegen stoten en krassen fel verbeteren.

Uitvoering

Het beton of chape zal zuiver, droog en minstens drie weken oud zijn. De ondergrond zal stofvrij gestraald of geschuurd zijn, en voorzien worden van een impregnatieprimer bij zeer poreuze ondergronden. Hoeken moeten op voorhand uitgerond worden met een epoxymortel om luchtinsluiting te vermijden. De SOLTEC FIBER wordt in twee lagen aangewend, en kan, indien gewenst, met een toplaag of syteem afgewerkt worden . Het type hars zal, na een grondige studie, bepaald worden door ons laboratorium.

De juiste techniek voor jouw project?

Resitec gaat graag op zoek naar de perfecte oplossing.